Hundar för allergiker

Många människor drömmer om att någon dag kunna skaffa sig en hund. Det kan vara ekonomin som står i vägen, livsstilen som sätter käppar i hjulen eller att man inte har rätt kunskap om den ras som man önskar köpa. Den vanligaste anledningen till att avstå från ett hundköp är dock allergi. Att vara allergisk mot hundar är idag mycket vanligt och detta har gjort att flera hund-älskare får leva sitt liv utan en fyrbent vän. Till mångas stora lycka finns det dock ett flertal populära och trevliga raser som anses vara bättre lämpade för människor med hundallergi. Nästa gång du går i tankarna om att köpa hund bör du alltså spana in raser som Greyhound, Pomeranian, Samojedhund, Pudel eller Schnauzer.

Hundsällskap bidrar till friskare barn

Fördelarna med en hund är många. Utöver att du får en riktig lojal vän som följer din sida, får du även en motionspartner och en ny familjemedlem att ta hand om. En studie från University of Alberta har visat att kvinnor som lever tillsammans med ett djur under graviditeten får betydligt starkare barn. Hela 70 % av alla barn som föddes i ett hushålls med hund hade ett mycket stort överskott av oscillospira och ruminococcus, vilket är två goda bakterier som har en stor chans att ge friskare barn (mindre chans till fetma), men även en minskad risk för att utveckla allergier under barnens första år. Är du intresserad av att skaffa hund har du nu fått ytterligare en anledning till att bli hundägare. Samtidigt som du får umgås med ett fantastiskt och trevligt djur, ser du också till att öka livskvaliteten på dina eventuella barn.

Håll efter din hund

Ett mycket vanligt missförstånd är att djur kopplas ihop med ett orent hem. Naturligtvis behöver man som djurägare vara beredd på en hel del lort och hår från sitt djur, vilket gäller speciellt under årets blötaste och kallaste dagar. För att hemmet ska kännas fräscht finns det många bra produkter som är specifikt framtagna för just hundägare. Har du en långhårig hund kan du med fördel borsta av hunden innan ni går in för att avlägsna lösa hårstrån, tassar torkas av och även magen kan behöva en ruggning med en okänslig handduk. Glöm inte bort att alla hundallergiker inte är allergiska mot samma sak. En hundras som du reagerar på kan kännas allergifri för någon annan och naturligtvis fungerar detta även åt andra hållet. Planerar du att flytta från ett boende där en hund har vistats bör du ta ansvar och anlita flyttstädning Landskrona som utförs av professionella städare.

clubblog