Hund som kliar sig frenetiskt

Glad hund på promenad

Har du en hund som börjat klia sig frenetiskt så finns det god anledning att ta hunden med sig till en veterinär. Det finns flera saker som kan orsaka klåda på hunden och som gör att den kliar sig. Vanligast är att den har allergi mot något. Men det kan också bero på stress vilket leder till att huden under pälsen flagnar. Man kan känna igen detta genom att hunden får mjäll i pälsen. Det man bör göra om hunden får detta är att fundera över om man utsätter hunden för situationer som kan vara jobbiga.

Hundar på en åker

Den andra mest vanliga anledningen till att en hund kliar sig frenetiskt är om den har råkat få löss i pälsen. Dessa små rackare lägger ägg, inte bara i hundens päls, men även på olika platser i hemmet. De kan lägga ägg i hundens säng, din säng, bakom lister eller på andra små kryp och de kan vara väldigt svåra att bli av med om de väl kommit in. beställ en ovk besiktning till hemmet innan du ska flytta för att säkerställa att inga eventuella fel kvarstår efter en sanering. Det kan annars kosta dig dyrt om den nya ägaren klagar på detta och begär ersättning. Man åtgärdar detta snabbt med en sanering och det är inte skadligt för hunden.

Om man badar sin hund för ofta kan det orsaka eksem. Du märker även detta om hunden börjar klia sig ovanligt mycket. Man bör tvätta hunden någon gång i månaden men absolut inte varje vecka. Om hunden har rullat sig i hundskit (vilket är väldigt vanligt) måste man dock tvätta dem. Men försök att använda minimalt med schampo. Du ska dessutom vara noga med vilket schampo du väljer. Om hunden visar tecken på allergi mot det märket du använder så kan du rådfråga din veterinär om ett annat märke som kanske kommer passa bättre.

Hundar som leker

På sommaren är det vissa hundar som börjar klia sig fastän de kanske inte uppvisat något liknande beteende resten av året. Det är nämligen så att hundar kan vara allergiska mot pollen . För att undvika problem för hunden kan man ge den allergimedicin som är särskilt utformat för hundar. Du måste dock rådfråga en kunnig person innan du börjar behandla din hund med dessa tabletterna för att vara på säkra sidan.

clubblog