Öka lönsamheten i en kennel

Huvudverksamheten i en kennel är självklart hunduppfödning men det finns sätt att bredda inkomstkällorna för att öka lönsamheten.

Att arbeta med hunduppfödning kräver stor kunskap om den aktuella hundrasen och hur den bäst tas omhand. Det är en fördel om den som driver en kennel även tycker om kontakten med de människor som köper valparna. Särskilt de som blir hundägare för första gången kan behöva stöd och råd även efter att de har fått hem sin valp.

Som uppfödare är ett medlemskap i Svenska Kennelklubben en bra investering. Som medlem kan du få tips och råd och även registrera dig för att potentiella valpköpare ska kunna hitta dig när du har en aktuell valpkull. Du kan annonsera via deras webbplats när det är dags för försäljning av valpar.

En viktig anledning till att få en bra lönsamhet i din kennel är för att få tillräckligt stor vinst så att du kan betala in till en privat pensionsförsäkring. Den som driver ett eget företag bör nämligen tänka på att betala in extra till sin framtida pension. Företagaren har inte någon arbetsgivare som betalar in till en förmånlig tjänstepension varje månad. Genom att pensionsspara tryggar du din framtid den dag du inte längre orkar ta hand om ett gäng pigga små valpar. Som pensionär kan du istället njuta av att endast ta hand om dina egna hundar utan att behöva fundera på framtida valpkullar.

Ett bra sätt att utöka kennelverksamheten är genom att anordna kurser för de som köper valpar. Det kan vara valpkurser och fortsättningskurser i t.ex. lydnad och apportering. Genom att hålla i kurser för valpköparna får du även möjlighet att se hur dina valpar utvecklas när de blir äldre.

Att leda en kurs för hundar kräver inte någon investering. Genom att skapa en Facebookgrupp för valpköparna och bjuda in dem till evenemang blir det enkelt att få ut information om tid, plats och kostnad för kursen. Platsen kan vara på en äng på en offentlig plats där det finns en parkering eller bra kollektiva färdmedel i närheten. Betalning för kursen sker enklast genom swish. Kurserna brukar uppskattas av valpköparna eftersom de får träffa syskon till sin hund och andra hundar av liknande ras. Det brukar också vara ett bra sätt för deltagarna att utbyta erfarenheter med varandra.

Ytterligare ett sätt att öka lönsamheten är att vara återförsäljare för hundtillbehör. Det kan vara hundvårdsprodukter som schampo, tandkräm och liknande eller hundgodis och hundleksaker. Välj produkter av bra kvalitet som du själv använder eller kan tänka dig att använda till dina hundar.

Om du har rejält med utrymme och en stor tomt med plats för rastgårdar kan ett hunddagis eller ett hundpensionat vara ett sätt att utöka verksamheten. Hunddagis kräver dock mycket tid och kanske även anställda beroende på hur många hundar du tar emot.

clubblog